King

King

Project details

Single storey dwelling consisting of a series of ‘pavilions’ arranged along the contours of this sloping site and linked with loosely related zones of circulation. The pavilions respond in scale to the functions they contain, resulting in a broadly articulated roofline.

The house is situated below the brow of the hill for shelter and covered with a grass / sedum roof to blend with the surrounding contours. The materials used on the house – cedar shingles, field stone walling and natural timber panelling – sit comfortably within this rural setting. The stone base, echoing the nearby quarry face, grounds the building and acts as a plinth from which the cladding rises.

Initial project design by Christpher Smallwood Architects, London. Detailed project design, planning and construction stages by KHArchitects. Contractor: